Mik a leggyakoribb mosógép meghibásodások?

Egy mosógép meghibásodása soha, senkinek nem jön jókor de egy olyan családban ahol akár több gyerek is termeli a koszos ruhát, igen nagy fejtörést tud okozni, ha néhány napig nincs elindítva a mosás. Fontos megemlíteni, hogy ha a mosógépünk meghibásodott, célszerű minél előbb szerelőt keresni, hiszen a szennyes ruhák néhány nap alatt igencsak fel tudnak gyűlni. Gondoljunk arra is, hogy lehetséges hogy a szaki se tudja rögtön az otthonukban megszerelni a gépet, főleg akkor ha mosógép alkatrész cserére lesz szükség.

 Milyen esetben kell szerelőt hívni?

Ha bármilyen mosógép problémába ütközünk, az első amit megtehetünk, hogy ellenőrizzük a mosógép szűrőjét, illetve kitakarítjuk a mosószer adagolóját.

Mosógép mosószer adagoló

Az szűrőt néhány apró ruhadarab is el tudja tömíteni, de találhatunk benne hajcsatot, hajgumit, vagy akár fehérneműt is.

Ha a szűrőbe fennakadt pár dolog, talán megnyugodhatunk, hiszen nagy valószínűséggel csak ez okozta a problémát, ezeknek az eltávolítása után nagy eséllyel a mosógépünk újra a régi lesz!

Gyakori az is, hogy a háziasszonyok azt tapasztalják, hogy a mosógépből elkezd szivárogni a víz. Ez leginkább régebbi gépeknél szokott előfordulni, és a legtöbb esetben szigetelési probléma okozza.

Ha a mosógép nagyon hangosan ereszti le a vizet, akkor nagy valószínűséggel vagy a szivattyú, vagy a kifolyócső dugult el.

A szivattyú meghibásodása már egy nagyobb probléma, ilyenkor a szerelési költségek valószínűleg elég magasak lesznek, hiszen ebben az esetben elkerülhetetlen a szerelő kihívása, aki nagy valószínűséggel be is fogja szerelni az új mosógép alkatrészt, hogy minél előbb ki tudja cserélni azt.

 

, , ,

Related posts

Latest posts

Kenyérsütés a mindennapokban

A pékségekben és bevásárlóközpontokban nagyon sokféle pékárut vehetünk, mely jelentősen megkönnyíti a mindennapokat. Hiszen...